Makuch rzepakowy

Makuch rzepakowy paszowy


Oferowany przez naszą firmę makuch rzepakowy to popularny dodatek paszowy stosowany w żywieniu wielu zwierząt gospodarskich.

Dbamy o najwyższą jakość naszych makuchów.

Makuchy rzepakowe pozyskiwane są z wytłoków pozostających po tłoczeniu oleju rzepakowego z nasion rzepaku (Brassica napus L. var. napus).

Makuchy rzepakowe posiadają postać sprasowaną.

Cechują się wysoką zawartością NNKT – nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz łatwo przyswajalnych protein o optymalnym profilu aminokwasowym.

Powstający z rzepaku makuch używany jest głównie jako wysokoenergetyczna i wysokobiałkowa pasza dla zwierząt różnych gatunków. Duża zawartość tłuszczu powoduje, że makuchy zachowują większą wilgotność i nie wymagają dodatkowego natłuszczania olejami.

Każdy makuch w naszej ofercie posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający jego parametry jakościowe.

Nasza oferta obejmuje poniższe rodzaje makuchów:
• makuch słonecznikowy
• makuch rzepakowy
• makuch sojowy

Makuchy rzepakowe paszowe dla bydła, drobiu i świń



Makuchy słonecznikowe, rzepakowe i sojowe stosowane są w chowie zwierząt jako wartościowy komponent paszowy o dużej ilości białka, witamin i kalorii.

Makuch rzepakowy jako dodatek paszowy

Powstający z roślin oleistych makuch używany jest głównie jako wysokoenergetyczna i wysokobiałkowa pasza dla zwierząt.

Duża zawartość tłuszczu powoduje, że makuchy zachowują dużą wilgotność.

Dużo energii, dużo białka, dużo witamin

Wytwarzany z roślin oleistych makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.

Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.

Makuchy rzepakowe i dodatki paszowe



Makuchy obok śrut paszowych są idealnym, pełnowartościowym i pełnoenergetycznym dodatkiem żywieniowym dla drobiu, bydła, czy trzody chlewnej.
  • Agri Line - producent oleju
  • Maridapol
  • Businesskunst GMBH
  • PS Bioenergie
  • Wratislavia Biodiesel