Makuch rzepakowy, słonecznikowy i sojowy.
Makuchami nazywa się wytłoki, które są produktem ubocznym powstającym w trakcie wytwarzania oleju z roślin oleistych. Mogą być wytwarzane także metodą ekstrakcyjną. Zawierają duże ilości węglowodanów, tłuszczów, białek oraz soli mineralnych.
Sprzedawany przez nas towar jest dobierany starannie według indywidualnych parametrów
Makuchami nazywa się wytłoki, które są produktem ubocznym powstającym w trakcie wytwarzania oleju z roślin oleistych.
Mogą być pozyskiwane także metodą ekstrakcyjną. Zawierają duże ilości węglowodanów, tłuszczów, białek oraz soli mineralnych.
Naszym klientom zapewniamy stalą, niską cenę rynkową przy jednoczesnym zachowaniu najlepszej jakości produktów.
Makuchy posiadają bardzo szerokie zastosowanie.
Są one wykorzystywane między innymi jako wysokobiałkowa pasza dla zwierząt, w przemyśle spożywczym, na przykład do wytwarzania musztard i chałw, a także w branży opałowej jako biomasa.
Każdy makuch w naszej ofercie posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający jego parametry jakościowe.
Nasza oferta obejmuje poniższe rodzaje makuchów:
• makuch słonecznikowy
• makuch rzepakowy
• makuch sojowy



Makuchy paszowe dla bydła, drobiu i świń

Makuchy słonecznikowe, rzepakowe i sojowe stosowane są w chowie zwierząt jako wartościowy komponent paszowy o dużej ilości białka, witamin i kalorii.

Makuch rzepakowy

Makuch słonecznikowy

Makuch sojowy
Makuch jako dodatek paszowy
Powstający z roślin oleistych makuch używany jest głównie jako wysokoenergetyczna i wysokobiałkowa pasza dla zwierząt.
Duża zawartość tłuszczu powoduje, że makuchy zachowują dużą wilgotność.
Dużo energii, dużo białka, dużo witamin
Wytwarzany z roślin oleistych makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.
Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.
Makuchy i dodatki paszowe
