Makuch sojowy

Makuch sojowy paszowy


Dostarczamy najlepszej jakości makuch sojowy używany głównie w branży rolnej do skarmiania zwierząt hodowlanych.

Do wytwarzania makuchów sojowych stosowane są wytłoki powstające w procesie produkcji oleju sojowego z soi zwyczajnej – warzywnej (Glycine max L.).

Dodatkowo, poddawany jest procesowi ekstrudowania.

Makuch sojowy wyróżnia się wysoką zawartością białka – powyżej 44 proc. w suchej masie, a także dużą ilością tłuszczu sojowego. Zawiera obniżoną ilość włókna surowego.

Wytwarzany z soi makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.

Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.

Każdy makuch w naszej ofercie posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający jego parametry jakościowe.

Nasza oferta obejmuje poniższe rodzaje makuchów:
• makuch słonecznikowy
• makuch rzepakowy
• makuch sojowy

Makuchy sojowe paszowe dla bydła, drobiu i świń



Makuchy słonecznikowe, rzepakowe i sojowe stosowane są w chowie zwierząt jako wartościowy komponent paszowy o dużej ilości białka, witamin i kalorii.

Makuch sojowy jako dodatek paszowy

Powstający z roślin oleistych makuch używany jest głównie jako wysokoenergetyczna i wysokobiałkowa pasza dla zwierząt.

Duża zawartość tłuszczu powoduje, że makuchy zachowują dużą wilgotność.

Dużo energii, dużo białka, dużo witamin

Wytwarzany z roślin oleistych makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.

Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.

Makuchy sojowe i dodatki paszowe



Makuchy obok śrut paszowych są idealnym, pełnowartościowym i pełnoenergetycznym dodatkiem żywieniowym dla drobiu, bydła, czy trzody chlewnej.
  • Agri Line - producent oleju
  • Maridapol
  • Businesskunst GMBH
  • PS Bioenergie
  • Wratislavia Biodiesel