Makuch sojowy paszowy
Dostarczamy najlepszej jakości makuch sojowy używany głównie w branży rolnej do skarmiania zwierząt hodowlanych.
Do wytwarzania makuchów sojowych stosowane są wytłoki powstające w procesie produkcji oleju sojowego z soi zwyczajnej – warzywnej (Glycine max L.).
Dodatkowo, poddawany jest procesowi ekstrudowania.
Makuch sojowy wyróżnia się wysoką zawartością białka – powyżej 44 proc. w suchej masie, a także dużą ilością tłuszczu sojowego. Zawiera obniżoną ilość włókna surowego.
Wytwarzany z soi makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.
Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.
Każdy makuch w naszej ofercie posiada odpowiedni certyfikat potwierdzający jego parametry jakościowe.
Nasza oferta obejmuje poniższe rodzaje makuchów:
• makuch słonecznikowy
• makuch rzepakowy
• makuch sojowy

Makuchy sojowe paszowe dla bydła, drobiu i świń

Makuchy słonecznikowe, rzepakowe i sojowe stosowane są w chowie zwierząt jako wartościowy komponent paszowy o dużej ilości białka, witamin i kalorii.

Makuch rzepakowy

Makuch słonecznikowy

Makuch sojowy
Makuch sojowy jako dodatek paszowy
Powstający z roślin oleistych makuch używany jest głównie jako wysokoenergetyczna i wysokobiałkowa pasza dla zwierząt.
Duża zawartość tłuszczu powoduje, że makuchy zachowują dużą wilgotność.
Dużo energii, dużo białka, dużo witamin
Wytwarzany z roślin oleistych makuch stanowi łatwo przyswajalną, wysokoenergetyczną paszę dla zwierząt.
Nie wymaga również dodawania olejów. Pozwala na uzyskanie optymalnych przyrostów zwierząt hodowlanych.
Makuchy sojowe i dodatki paszowe
